Мережа "Компетентність долає корупцію" (КДК) - забезпечує обмін не тільки інформацією, а ще й професійними знаннями. З цією метою у структурі мережі сформована бібліотека, куди кожен учасник може надати корисні матеріали для загального користування.
Матеріали бібліотеки мережі КДК є відкритими для користування. Однак члени мережі мають бути свідомими, що значок копірайту © передбачає певні обмеження у використанні цих матеріалів.
Законодавство ЄС
EU Code of conduct on responsible food business and marketing practices of 5 July 2021 (Кодекс ЄС доброчесного харчового бізнесу та ринкових практик від 5 липня 2021 року)
Communication from the Сommission to the European Parliament, the Сouncil, the European Economic and Social Committee and the Committee of the Regions COM/2020/381 final ‘A Farm to Fork Strategy for a fair, healthy and environmentally-friendly food system’ (Повідомлення від Єврокомісії та інших вищих органів ЄС щодо стратегії "від лану до столу" для доброчесних, здорових і дружніх до навколишнього середовища харчових систем від 20 травня 2020 року)
Communication from the Сommission to the European Parliament, the Сouncil, the European Economic and Social Committee and the Committee of the Regions COM/2020/381 final 'The Future of Food and Farming' (Повідомлення від Єврокомісії та інших вищих органів ЄС щодо майбутнього продуктів харчування і сільського господарства')
Directive (EU) 2019/633 of the European Parliament and of the Council of 17 April 2019 on unfair trading practices in business-to-business relationships in the agricultural and food supply chain (Директива № 2019/633 щодо нечесних торгових практик в сегменті В2В на ланках постачання сільськогосподарської та харчової продукції)
Regulation (EU) No 1169/2011 on the provision of food information to consumers (Регламент ЄС № 1169/2011 про правила інформування споживачів харчових продуктів)
Regulation (EU) 2017/625 of the European Parliament and of the Council of 15 March 2017 on official controls and other official activities performed to ensure the application of food and feed law, rules on animal health and welfare, plant health and plant protection products (Регламент № 2017/625 про офіційний контроль)
Regulation (EC) No 178/2002 of the European Parliament and of the Council of 28 January 2002 laying down the general principles and requirements of food law, establishing the European Food Safety Authority and laying down procedures in matters of food safety (Регламент ЄС № 178/2002 про встановлення про встановлення загальних принципів і вимог законодавства про харчові продукти, створення Європейського органу з безпечності харчових продуктів)
Council Directive 2000/29/EC of 8 May 2000 on protective measures against the introduction into the Community of organisms harmful to plants or plant products and against their spread within the Community (Директива № 2000/29/ЄС про захисні заходи проти занесення до Співдружності організмів, які є шкідливими для рослин або рослинних продуктів)
Directive 2009/128/EC of the European Parliament and of the Council of 21 October 2009 establishing a framework for Community action to achieve the sustainable use of pesticides (Text with EEA relevance)Text with EEA relevance (Директива № 2009/128/EC, яка встановлює порядок денний дій Співтовариства, спрямованих на досягнення сталого використання пестицидів)
Regulation (EC) No 396/2005 of the European Parliament and of the Council of 23 February 2005 on maximum residue levels of pesticides in or on food and feed of plant and animal origin and amending Council Directive 91/414/EECText with EEA relevance (Регламент № 396/2005 щодо максимальних залишків пестицидів в або на харчових продуктах і кормах рослинного і тваринного походження).
Regulation (EC) No 1107/2009 of the European Parliament and of the Council of 21 October 2009 concerning the placing of plant protection products on the market and repealing Council Directives 79/117/EEC and 91/414/EEC (Регламент № 1107/2009 стосовно розміщення на ринку засобів захисту рослин)
Regulation (EU) 2016/429 of the European Parliament and of the Council of 9 March 2016 on transmissible animal diseases and amending and repealing certain acts in the area of animal health (Animal Health Law) (Регламент № 2016/429, Закон про здоров'я тварин)
Regulation (EC) No 852/2004 of the European Parliament and of the Council of 29 April 2004 on the hygiene of foodstuffs (Регламент № 852/2004 про гігієну харчової продукції)
Regulation (EC) No 853/2004 of the European Parliament and of the Council of 29 April 2004 laying down specific hygiene rules for food of animal origin (Регламент № 853/2004, який встановлює спеціальні гігієнічні правила для харчових продуктів тваринного походження)
Commission Notice on the implementation of food safety management systems covering prerequisite programs (PRPs) and procedures based on the HACCP principles, including the facilitation/flexibility of the implementation in certain food businesses (C/2016/4608) (Повідомлення Єврокомісії щодо запровадження систем управління безпечністю харчових продуктів стосовно програм-передумов (PRPs) і процедур, заснованих на принципах НАССР, включно з спрощенням/гнучкістю для окремих операторів ринку)
Council Regulation (EC) No 1099/2009 of 24 September 2009 on the protection of animals at the time of killing (Регламент № 1099/2009 щодо захисту тварин під час забою)
Regulation (EC) No 470/2009 of the European Parliament and of the Council of 6 May 2009 laying down Community procedures for the establishment of residue limits of pharmacologically active substances in foodstuffs of animal origin (Регламент № 470/2009, який встановлює процедури Співтовариства із встановлення межі залишків фармакологічно активних речовин в харчових продуктах тваринного походження)
Regulation (EC) No 1829/2003 of the European Parliament and of the Council of 22 September 2003 on genetically modified food and feed (Регламент ЄС 1829/2003 щодо генетично модифицікованих харчових продуктів та кормів)
Directive (EU) 2020/2184 of the European Parliament and of the Council of 16 December 2020 on the quality of water intended for human consumption (Директива № 2020/2184 щодо якості води, призначеної для споживання людиною)
Матеріали для тренерів
Основи законодавства про державний контроль (конспект для тренера)
Основи законодавства про державний контроль у сфері харчової безпеки (конспект для тренера)
Вимоги щодо НАССР у сфері обігу продуктів харчування (матеріали для тренінгу операторів ринку)
Гігієнічні вимоги до харчового виробництва (матеріали для тренінгу операторів ринку)
Простежуваність, відповідність та відповідальність в країнах ЄС (конспект для тренера)
Контроль за здоровям рослин в країнах ЄС (конспект для тренера)
Контроль залишків пестицидів в країнах ЄС (конспект для тренера)
Тренерська майстерність
Психологічна культура
Базова психологічна допомога в умовах війни (курс на Prometeus, потрібна реєстрація)
Перша кризова допомога: Олександр Гершанов, Ізраільська коаліція травми (вебінар російською)
Тестування психологічного стану (онлайн-тести на платформі Anima)
Ресурсоорієнтована модель стресодолання BASIC Ph (блог Асоціації ресурсної психології та психотерапії, інші блоги)
Біологічна парадигма стресу: Роберт Сапольскі «Чому зебри не страждають на виразку» (книжка, лекція англійською)
Зниження тривоги на роботі: Девід Рок «Твій мозок у роботі. Як припинити відволікатися і працювати продуктивніше» (книжка)
Налагодження сну: Ольга Маслова, Ніка Бєльська «Коли я нарешті висплюся» (книжка)
Габор Мате «Мудрість травми» (фільм англійською, російською, з українськими субтитрами)
Бессел ван дер Колк «Тіло веде лік. Як лишити психотравми в минулому» (книжка)
Джудіт Герман «Психологічна травма та шлях до видужання» (книжка)
Пітер Левін «Зцілення від травми», (книжка)
Психологічна і правова допомога онлайн упродовж першого року після повномасштабного вторгнення РФ в Україну (посібник ГО 'Вектор прав людини)
Довідник провайдерів, які надають психологічну та правову допомогу постраждалим від війни РФ проти України (ГО 'Вектор прав людини)